Ricottové muffiny s jablky bez mouky a cukru

Ingredience na cca 12 muffinů:

  • cca 250 gramů ricotty (může být i jiný čerstvý sýr nebo tvaroh)
  • jedno střední jablko
  • vajíčko
  • protein (nemusí být)
  • trocha skořice
  • sladidlo (stévie, flavdrops, jakékoliv vám bude vyhovovat)
  • lžička prášku do pečiva
  • na ozdobení hořkou čokoládu

Postup:

Do mísy dáme ricottu, vejce, případně přidáme protein. Nahrubo nastrouháme jablko a přidáme do směsi. Přidáme skořici a prášek do pečiva. Všechno smícháme. Pokud je konzistence příliš hutná přimícháme malé množství vody.

Přibližně dvě menší lžíce směsi dáme do každé formičky na muffiny. Buď do papírového košíčku nebo pečeme samotné v silikonové formě.

Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme do zlatova cca 30 minut. Po vytáhnutí z trouby posypeme nadrobno nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu.

Nutriční hodnoty při použití 25 g vanilkového proteinu a 10 g hořké čokolády – 12 muffinů:

534 kcal 23 sacharidů z toho 13 g cukru 28 tuků 47 bílkovin

muffiny bez mouky